Beretning Molestiens Kunst- og Kulturforening – 2019-2020

Tiden siden sidste generalforsamling fredag den 24. maj 2019 har om noget stået i Coronaens tegn. Det har betydet, at en del af de arrangementer, som bestyrelsen havde planlagt, er blevet aflyst, og selv årets generalforsamling foregår under helt andre forhold end vi er vant til.

Der er udgivet et flot kunstkatalog op til generalforsamlingen, og derfor vil denne beretning ikke omfatte en omtale af de enkelte kunstnere og indkøbte værker. Nyhedsbrevene med omtale af de udstillede kunstnere kan findes på foreningens hjemmeside (Molestien.dk).

Vi vil i stedet blot give en kort gennemgang af de arrangementer som Kunst- og Kulturforeningen har gennemført i perioden.

Ølsmagning den 12. september 2019

Kunst- og Kulturforeningens ØL-team inviterede til ølsmagning i kantinen. 12 meget engagerede deltagere mødte forventningsfulde op i kantinen, hvor ØL-teamet ved Henrik Svanekjær og Dorte Pedersen bød velkommen og præsenterede programmet, der bød på smagning af 6 spændende øl.

Henrik fra Bunker Beer stod for selve smagningen og præsenterede de enkelte øl, lidt om bryggemetoder samt historien bag de enkelte øl.

Alle deltagere var begejstrede og udfyldte flittigt bestillingsliste, så det spændende øl også kunne smages hjemme. Desværre var Bunker Beer ikke i stand til at levere de bestilte varer.

For at give deltagerne mulighed for alligevel at bestille godt øl, henviste ØL teamet i stedet deltagerne til at benytte Belgiskbryg, der ud over at have et spændende øl-udvalg også tilbyder abonnementsordning.

Når Corona har sluppet taget i verden, overvejer ØL-teamet at afholde endnu en ølsmagning.

Smykker med 2000 år gammelt glas fra Romerriget

Tirsdag den 4. februar 2020, afholdte Molestiens kunst & kulturforening endnu et af vores populærere foredrag, der havde fokus på smykker.

Eva lærke Olsen fra ROMAN by ELLO fortalte glassets historiske betydning i Romerriget for 2000 år siden, og vejen fra arkæologiske udgravninger i Israel til smykker i Danmark.

I gamle dage blev glas omtalt som ”flydende guld” eller som det mest værdifulde materiale – svarende til platin eller diamanter i dag. Af samme grund fik den romerske overklasse gaver og artefakter af glas med sig i graven, sammen med deres mest værdifulde genstande, så de kunne klare sig i efterlivet.

Vikingerne gav gerne oksehuder, slaver, rav og lignende i bytte for romersk glas. Der er gjort adskillige fund af romersk glas i danske gravhøje, som kan ses på museer rundt i landet.

I forbindelse med arrangementet indkøbte vi OLIVE armbånd med dobbelt kæde og ORBIT-halskæde, kæde 50cm begge smykker med 2000 år romersk glas som kan vindes i år.

Der deltog 17 personer i foredraget.

Lav dit eget økosystem, som du kan tage med hjem 24. oktober 2019

Vi lavede små haver i lukkede glas, hvor planterne ved hjælp af vand, ilt og kuldioxid i et lukket kredsløb, kan holde sig i årevis, hvis du giver den de rigtige lysforhold - vi var 17 deltagere

Andespil/banko den 14. november 2019

Arrangementet blev afholdt på samme fornøjelige og underholdende facon som alle de tidligere år. Der deltog 73 voksne og 9 børn.

Portvinssmagning med portvinshuset Messias den 14. januar 2020 hos Husted Vin i Bådehavnsgade

Der blev smagt på seks portvine fra det familieejede portvinshus Messias, som blev grundlagt i 1926. Det gav mulighed for at fornemme forskellen på hvid-, ruby- og tawny port.

Smagningen blev krydret med portvinens historie (en rigtig ”bitch fight”), og der blev også talt om sammensætning af portvin og mad.

En hyggelig og uformel smagning i portvinens tegn. Der var flot fremmøde og det var et rigtig hyggeligt arrangement, hvor vi fik smagt på nogle dejlige portvine. Bagefter var der mulighed for at handle i butikken.